Pattaya

Pattaya (Thai: พัทยา, ΣΔΣΧ: Phatthaya) είναι μια πόλη στην Ταϊλάνδη, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του κόλπου της Ταϊλάνδης (12 ° 55’39 “Ν, 100 ° 52’31” E Συντεταγμένες: 12 ° 55’39 ” Ν, 100 ° 52’31 “E), περίπου 165 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, που βρίσκεται εντός, αλλά δεν αποτελεί μέρος της επαρχίας Bang Lamung στην επαρχία της Τσόνμπουρι.
Σημαίνει «νοτιοδυτικός μουσώνας” και προφέρεται σωστά “-Putt tuh-YAH” και κατατάσσεται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα παραλιακά θέρετρα στον κόσμο, με περίπου 5,4 εκατομμύρια επισκέπτες (2005) . Αύξηση του αριθμού των τουριστών που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ασία τα τελευταία χρόνια.
Η πόλη της Pattaya είναι αυτοδιοικούμενη και ανήκει στην βαριά  βιομηχανοποιημένη ανατολική ζώνη μαζί με την Si Racha , Laem Chabang , and Chon Buri.  Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι κυρίως μια τουριστική πόλη, με πολύ ελαφρά βιομηχανία.
Η Pattaya είναι η δεύτερη πόλη μετά τη Μπανγκόκ σε μεγάλη άνοδο των υψηλών κτιρίων, και έχει πολλά κτίρια αλλοδαπών κατοίκων.

Η Pattaya ήταν απλά ένα μικρό ψαροχώρι μέχρι που ανακαλύφθηκε ως διέξοδος από τις κατοίκους της πρωτεύουσας στη δεκαετία του 1960. Αργότερα, υπηρετούντες από όλη την Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανόμενων των Ηνωμένων Πολιτειών στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας U-Tapao στη γειτονική επαρχία Ραιονγκ άρχισε να χρησιμοποιεί το χώρο για “ανάπαυση και ανάρρωση” (Ε & Α), προκαλώντας μια τεραστία έκρηξη και στην πορνεία. Όταν οι Αμερικανοί έφυγαν μετά το τέλος του πόλεμου του Βιετνάμ, η πόλη έπεσε σε μια κρίση. Ωστόσο, η σύγχρονη τάση μαζικού τουρισμού, ιδιαίτερα των ανδρών που ψάχνουν για συντροφικότητα, έφερε μια νέα πνοή στην Pattaya. Η ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού επιφέρει πολλές αρνητικές επιπτώσεις, όπως η ρύπανση και η εγκληματικότητα. Το 2008 η νεοεκλεγέν ταιλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τις πωλήσεις αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει η Pattaya την εικόνα της ως 24ωρη πόλη. Τον Μάρτιο του 2008 στην Pattaya οι ιδιοκτήτες μπαρ, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μείωση των εσόδων που προκύπτουν από την απαγόρευση, αναζήτησε συναντήσεις με υπουργούς κυβερνήσεων που επιδιώκουν να ανατρέψουν την περιορισμούς.

Κλίμα

Η Pattaya απολαμβάνει ένα τροπικό υγρο και ξηρό Κλίμα, το οποίο έχει χωριστεί στις εξής περιόδους: ζεστός και ξηρός (από τον Νοέμβριο έως Φεβρουάριο), θερμό και υγρό (Μάρτιος-Μάιος), με ζεστά και βροχοπτώσεις (Ιούνιος-Οκτώβριος). Η πιο άνετη εποχή του χρόνου συμπίπτει με την αιχμή της τουριστικής περιόδου, η οποία είναι τα Χριστούγεννα και η περίοδος του Νέου Έτους

Η Pattaya είναι περίπου 1 ½ ώρες, η 120 χιλιόμετρα οδικώς από το Suvarnabhumi Airport. Η Pattaya επίσης εξυπηρετείται μέσω του U-Tapao Διεθνές Αεροδρόμιο το οποία είναι 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη. Οδικώς, θα εξυπηρετείται από Sukhumvit Road και Αυτοκινητόδρομος 7 από Bangkok.
μέχρι πρόσφατα η μοναδική μεταφορές στο εσωτερικό των πόλεων ήταν τα ταξί. Εντούτοις, μια δημόσια υπηρεσία λεωφορείων ξεκίνησε το 2006, και ταξί με μετρητή άρχισαν να λειτουργούν στα τέλη του 2007

30 years we now offer trips to unique destinations , for vacation , relaxation and wedding exotic trips , individual and group on economic prices!