Με την Ασία στα DNA ( Περιοδικό Εψιλον “Ε” )

mme_busines_epsilonΤέσσερις γενιές πριν, τα οικογενειακά γονίδια της Μαίρης Σούλη μπολιάστηκαν μ’ έναν ασιατικό κλώνο.
Σήμερα, η ίδια είναι διευθύνων σύμβουλος του Cel tours, του μεγαλύτερου ελληνικού ταξιδιωτικού οργανισμού για ταξίδια στην Ασία.
Υπεύθυνη για τα πεταχτά ζυγωματικά της Μαίρης Σούλη είναι η Ασιάτισσα που γνώρισε σε ένα συνηθισμένο ταξίδι του από τη Σύμη στα μικρασιατικά παράλια ο προπάππος της, οδηγώντας τις ρίζες του οικογενειακού δέντρου κάπου ανάμεσα στην Κίνα και τη Μογγολία.
Στα 23 της η Μαίρη Σούλη είχε σπουδάσει δημόσιες σχέσεις και μάρκετινγκ στη νότια Αγγλία, θήτευσε για λίγο σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία και στα 23 της πουλούσε δύο ρετιρέ του πατέρα της για να δημιουργήσει το ταξιδιωτικό γραφείο «Continental Enterprises Links»(CEL), κι άρχισε να ασχολείται με αυτά που ήξερε να κάνει καλύτερα: να ναυλώνει κότερα και να πουλάει κρουαζιέρες.
Στον πρώτο μήνα είχε καταφέρει να γεμίσει μόνη της ένα κρουαζιερόπλοιο (500 άτομα) και στη συνέχεια έπεσε στα δύσκολα οργανώνοντας μια εκδρομή 550 «Φίλων του Αγίου Ορους» στα μοναστήρια της ( κομμουνιστικής ακόμα τότε) Γιουγκοσλαβίας.
Γύρω στο 1986 οργάνωσε ένα ταξίδι στην Ασία για 550 υπαλλήλους της Εμπορικής, εκείνοι ενθουσιάστηκαν και με την επιστροφή άρχισαν να το διαδίδουν. Οι πελάτες πύκνωσαν και το 1989 έκανε την προσωπική της επανάσταση στέλνοντας Έλληνες στο Πουκέ της Ταϊλάνδης, σε μια εποχή που τα ταξίδια στην περιοχή εξαντλούνταν στο τρίγωνο Μπανγκόκ – Πατάγια – Σιγκαπούρη.
Κάπως έτσι… «αποικήθηκε» από Έλληνες η Ταϊλάνδη, το «Cel» δημιούργησε δύο ξεχωριστά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ταϊλάνδη (στην Μπανγκόκ και στο Πουκέ) που συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των 10 μεγαλύτερων της Ταϊλάνδης, και το 1999 γεννήθηκε το πολυτελές εστιατόριο «Piereside», που βρίσκεται στην κοσμικότερη περιοχή της Μπανγκόκ, δίπλα στο ποτάμι και τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία, απασχολεί 70 άτομα και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και αυθεντικότερα της Μπανγκόκ για θαλασσινά.
Στο μεταξύ η Μ. Σούλη πρόλαβε να γνωρίσει το Δαλάι Λάμα και το Φ. Κάστρο, Βραβεύτηκε από δύο ταϊλανδούς πρωθυπουργούς και το κινεζικό κράτος και από το 2000 είναι επίσημη πρέσβειρα του τουρισμού της Ινδίας.
Σήμερα η Μαίρη Σούλη είναι δ/νων σύμβουλος ενός ταξιδιωτικού ομίλου με πέντε θυγατρικές σε όλο τον κόσμο: δύο στην Ελλάδα (Cel, Amazing), δύο στην Ταϊλάνδη (Marvin, Cel) και μία στην Κούβα.
Ο συνολικός τζίρος φθάνει τα 23,4 εκατ. ευρώ ή 8 δισ. δρχ. (το 60% από τις ξένες θυγατρικές) και είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ελλάδας για ταξίδια προς τη νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, την Ινδία, το Θιβέτ και την Κούβα.
Παναγιώτης Δ. Υφαντής

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!