Ταξιδιωτικές οδηγίες για το Ντουμπάι

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ AΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Προσοχή: Τα πρωτόκολλα εισόδου που εφαρμόζει η κάθε χώρα ανανεώνονται κάθε 10-15 μέρες οπότε ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές και τροποποιήσεις. 

Τουρίστες που ταξιδεύουν στο Ντουμπάι
Πριν κάνετε κράτηση
Ελέγξτε εάν χρειάζεστε βίζα. Ανάλογα με την εθνικότητά σας, μπορείτε να λάβετε βίζα κατά την άφιξη ή μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μια προεγκεκριμένη βίζα επίσκεψης στην Υπηρεσία Αλλοδαπών του Ντουμπάι πριν ταξιδέψετε.

Πριν από το ταξίδι
Δεν απαιτείται έγκριση GDRFA ή ICA για τουρίστες που ταξιδεύουν στα ΗΑΕ.
Οι επιβάτες που φθάνουν από τις παρακάτω χώρες πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα:
• Μπαγκλαντές, Αιθιοπία, Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Νότια Αφρική, Σουδάν, Ουγκάντα, Βιετνάμ, Ζάμπια
Απαιτήσεις για επιβάτες από αυτές τις χώρες που φτάνουν στο Ντουμπάι ή χρησιμοποιούν την υπηρεσία Dubai connect
• Ένα έγκυρο αρνητικό πιστοποιητικό στο τεστ PCR COVID‑19 με κωδικό QR για τεστ που διεξάγεται εντός 48 ωρών, η εγκυρότητα θα πρέπει να υπολογίζεται από τη στιγμή της συλλογής του δείγματος, πριν από την αναχώρηση από εγκεκριμένη μονάδα υγείας
• Αποτέλεσμα τεστ rapid PCR με κωδικό QR για τεστ που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο αναχώρησης εντός έξι ωρών από την αναχώρηση
Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Νιγηρία με τελικό προορισμό το Ντουμπάι, το ταξίδι δεν είναι προς το παρόν δυνατό, καθώς δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ταχείας εξέτασης PCR στο αεροδρόμιο.

Απαιτήσεις για όλους τους επιβάτες που φτάνουν στο Ντουμπάι
Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στο Ντουμπάι από οποιοδήποτε σημείο προέλευσης (συμπεριλαμβανομένων των χωρών του ΣΣΚ) πρέπει να έχουν αρνητικό πιστοποιητικό στο τεστ COVID‑19 RT‑PCR που πραγματοποιείται όχι περισσότερο από 72 ώρες από την αναχώρηση, με εξαίρεση τους ταξιδιώτες από το Μπαγκλαντές, την Αιθιοπία, την Ινδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τη Σρι Λάνκα, τη Νότια Αφρική, την Ουγκάντα, το Βιετνάμ, τη Ζάμπια (για τις οποίες συγκεκριμένες απαιτήσεις αναφέρονται παραπάνω). Δείτε παρακάτω τις απαιτήσεις για τα ταξίδια από την Ινδία.
Το πιστοποιητικό πρέπει να για τεστ αντίδρασης αντίστροφης μεταγραφής (RT‑PCR). Πιστοποιητικά που αφορούν άλλα τεστ, συμπεριλαμβανομένων των τεστ αντισωμάτων, των τεστ NHS για COVID, των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και των οικιακών κιτ τεστ, δεν γίνονται δεκτά στο Ντουμπάι. Οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν επίσημο πιστοποιητικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στα αγγλικά ή τα αραβικά προτού κάνουν check‑in. Τα SMS πιστοποιητικά δεν γίνονται δεκτά. Τα πιστοποιητικά αποτελέσματος στο τεστ PCR που έχουν εκδοθεί σε άλλες γλώσσες γίνονται δεκτά, εφόσον είναι δυνατή η επαλήθευσή τους στο σημείο αναχώρησης.
Τα πιστοποιητικά σε τεστ COVID‑19 RT‑PCR πρέπει να εκδίδονται από εξουσιοδοτημένο εργαστήριο στη χώρα αναχώρησης του επιβάτη. Τα πιστοποιητικά που έχουν ήδη προσκομιστεί για ταξίδια σε άλλο προορισμό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επανείσοδο ακόμη και αν εξακολουθούν να βρίσκονται εντός της περιόδου ισχύος.
Για επιβάτες με άφιξη από τις ακόλουθες χώρες, είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό PCR για COVID‑19 να περιλαμβάνει κωδικό QR με σύνδεση με το πρωτότυπο πιστοποιητικό για λόγους επαλήθευσης. Ο κωδικός QR πρέπει να παρουσιαστεί στο τσεκ‑ιν στους αντιπροσώπους των Υγειονομικών Αρχών του Ντουμπάι (DHA) κατά την άφιξη στα αεροδρόμια του Ντουμπάι: Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ινδονησία, Λίβανος και Σουδάν.

Οι υπήκοοι Ινδίας με κανονικό διαβατήριο που ταξιδεύουν προς ή από Ινδία μέσω Ντουμπάι μπορούν να αποκτήσουν βίζα κατά την άφιξη στο Ντουμπάι για έως 14 ημέρες εφόσον:
• έχουν θεώρηση επισκέπτη ή πράσινη κάρτα που έχει εκδοθεί από τις ΗΠΑ
• έχουν θεώρηση διαμονής που έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η βίζα που εκδίδεται από Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο ή Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες

Τεστ κατά την άφιξη
Οι επιβάτες που φτάνουν στο Ντουμπάι από τις ακόλουθες χώρες θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε τεστ PCR για COVID‑19 κατά την άφιξή τους στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι:
Αγκόλα, Αργεντινή, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Καμπότζη, Χιλή, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Τζιμπουτί, Αίγυπτος, Ερυθραία, Αιθιοπία, Γεωργία, Γκάνα, Γουινέα, Ινδία, Ιράν, Ιράκ, Ακτή Ελεφαντοστού, Κένυα, Κιργιστάν, Λίβανος, Λιβερία, Μαρόκο, Μιανμάρ, Ναμίμπια, Νεπάλ, Νιγηρία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ρουάντα, Ρωσία, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σλοβακία, Σομαλιλάνδη, Σομαλία, Νότια Αφρική, Νότιο Σουδάν, Σρι Λάνκα, Σουδάν, Συρία, Τατζικιστάν, Τανζανία, Τυνησία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ουγκάντα, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν, Βιετνάμ, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε.

Εξαιρέσεις από την απαίτηση υποβολής σε τεστ:
• Οι υπήκοοι των ΗΑΕ απαλλάσσονται από την υποχρέωση λήψης τεστ PCR για COVID‑19 πριν αναχωρήσουν για το Ντουμπάι. Πρέπει να ελέγχονται κατά την άφιξή τους στο Ντουμπάι, ανεξάρτητα από το εάν έχουν έγκυρο αρνητικό πιστοποιητικό COVID‑19 RT‑PCR από το σημείο προέλευσης.
Αυτό ισχύει επίσης για:
• Επιβάτες που συνοδεύουν συγγενή α’ βαθμού αυτών, ο οποίος είναι υπήκοος των ΗΑΕ, ή οικιακούς βοηθούς
• Οικιακούς βοηθούς που συνοδεύουν υπήκοο των ΗΑΕ, ο οποίος χρηματοδοτεί το ταξίδι τους.
• Τα παιδιά κάτω των 12 ετών και οι επιβάτες με μέτρια ή σοβαρή αναπηρία εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης τεστ RT‑PCR COVID‑19.
• Η μέτρια ή σοβαρή αναπηρία περιλαμβάνει νευρολογικές διαταραχές και διανοητικές ή αναπτυξιακές αναπηρίες. Για παράδειγμα: Οξεία βλάβη του νωτιαίου μυελού, νόσος του Alzheimer, αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), αταξία, φάσμα αυτισμού, παράλυση του Bell, όγκοι εγκεφάλου, εγκεφαλικό ανεύρυσμα, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down, επιληψία και επιληπτικές κρίσεις
• Όλοι οι άλλοι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με προβλήματα όρασης, άτομα με προβλήματα ακοής ή σωματικά προβλήματα, πρέπει να έχουν αρνητικό πιστοποιητικό στο τεστ COVID‑19 RT‑PCR σύμφωνα με τις απαιτήσεις.
• Ενδέχεται να ισχύουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις όσον αφορά τη διεξαγωγή του τεστ στη χώρα αναχώρησης ή στον τελικό σας προορισμό. Προτού ταξιδέψετε, ελέγξτε τις απαιτήσεις.

Εργαστήρια διεξαγωγής των τεστ για COVID‑19:
Η κυβέρνηση των ΗΑΕ έχει ορίσει προκαθορισμένα εργαστήρια. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τα προτεινόμενα εργαστήρια στη λίστα είτε οποιαδήποτε αξιόπιστα και πιστοποιημένα εργαστήρια στη χώρα προέλευσής σας για να πραγματοποιήσετε το τεστ COVID‑19 RT‑PCR.
Αν πετάτε από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Νιγηρία ή το Μπαγκλαντές, πρέπει να λάβετε το πιστοποιητικό σας από ένα από τα προκαθορισμένα εργαστήρια που αναφέρονται στο έγγραφό σας για να σας επιτραπεί η επιβίβαση.

Κατά την άφιξη
Ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθείτε σε νέο τεστ PCR για COVID‑19 κατά την άφιξη. Εάν κάνετε το τεστ στο αεροδρόμιο, πρέπει να παραμείνετε στο ξενοδοχείο ή στην κατοικία σας μέχρι να λάβετε το αποτέλεσμα του τεστ.
Εάν το αποτέλεσμα του τεστ σας είναι θετικό, πρέπει να μπείτε σε καραντίνα και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των Υγειονομικών Αρχών του Ντουμπάι.
Επίσης, πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή COVID19 – DXB Smart App iOS‑Android.

Τουρίστες που αναχωρούν από το Ντουμπάι
Οι επιβάτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR για την COVID‑19 μόνο αν απαιτείται από τη χώρα προς την οποία ταξιδεύουν.
• Ελέγξτε τις απαιτήσεις της χώρας στην οποία ταξιδεύετε. Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί αλλάζουν συχνά. Πριν την αναχώρησή σας μπορεί να χρειαστεί να υποβληθείτε σε τεστ PCR για COVID‑19 ή σε κάποιο άλλο τεστ για COVID‑19 που έχει οριστεί από τη χώρα προορισμού σας.
• Εδώ θα βρείτε έναν κατάλογο με τα εξουσιοδοτημένα εργαστήρια διεξαγωγής τεστ για COVID‑19 στο Ντουμπάι όπου μπορείτε να κάνετε το τεστ πριν ταξιδέψετε στον προορισμό σας.
Rapid τεστ COVID‑19 στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι για πτήσεις προς την Κίνα
Όλοι οι επιβάτες, εκτός των παιδιών ηλικίας κάτω του 1 έτους, που ταξιδεύουν στην Κίνα πρέπει να έχουν αρνητικό πιστοποιητικό σε rapid τεστ COVID‑19 πριν από το ταξίδι. Πρέπει να προσέλθετε στο γκισέ check‑in 5 ώρες πριν από την πτήση σας και να κάνετε αυτό το τεστ στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στον τερματικό σταθμό 3 της Emirates, δίπλα στο Costa. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις ταξιδιωτικές απαιτήσεις για την Κίνα

Ειδικές τιμές τεστ PCR COVID‑19 για επιβάτες της Emirates
Η Emirates διεύρυνε το φάσμα των συνεργαζόμενων εταιρειών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για να μπορεί να προσφέρει σε όλους τους επιβάτες της αποκλειστικές τιμές στα τεστ PCR για COVID‑19 που διεξάγονται από το σπίτι ή το γραφείο, μέσω των παρακάτω κέντρων:
• Al Tadawi Medical Centre
• Βρίσκεται στο κτίριο Al Masood, Airport Road, περιοχή Port Saeed, Deira.
• Το τεστ κοστίζει 130 ντιρχάμ ΗΑΕ ανά άτομο. Στο Ντουμπάι τα τεστ που διεξάγονται από το σπίτι ή το γραφείο κοστίζουν 240 ντιρχάμ ΗΑΕ ανά άτομο. Τα αποτελέσματα του τεστ θα ανακοινώνονται εντός 24 ωρών.
• Κύρια Ιατρικά Κέντρα
• Στο Ντουμπάι:
• Al Qusais Branch, Damascus Street
• Premier Diagnostic and Medical Center, Salah Al Din Street
• Prime Corp Medical Center, Salah Al Din Street, Deira
• Sheikh Zayed Branch, Sheikh Zayed Street, κοντά στην τράπεζα Noor Islamic Bank
• Prime Specialist Medical Center Sharjah Branch, King Faisal St, Al Majaz
• Ajman Branch, Grand Mall, Sheikh Khalifa St
• Το τεστ κοστίζει 150 ντιρχάμ ΗΑΕ ανά άτομο. Στο Ντουμπάι τα τεστ για τουλάχιστον δύο επιβάτες που διεξάγονται από το σπίτι ή το γραφείο διατίθενται και στην τιμή των 240 ντιρχάμ ΗΑΕ ανά άτομο. Τα αποτελέσματα του τεστ θα ανακοινώνονται εντός 24 ωρών.

Τουρίστες που διέρχονται μέσω Ντουμπάι
Όλοι οι επιβάτες πτήσεων ανταπόκρισης πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του τελικού προορισμού τους.
Οι επιβάτες πτήσεων ανταπόκρισης που ταξιδεύουν από τις παρακάτω χώρες πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος σε τεστ PCR για COVID‑19 που πραγματοποιήθηκε το πολύ 72 ώρες πριν από την αναχώρηση:
• Μπαγκλαντές, Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Νότια Αφρική, Ουγκάντα, Βιετνάμ, Ζάμπια
Οι επιβάτες διέλευσης από αυτές τις χώρες με χρόνο κράτησης ή/και διεύλευσης στο Dubai Connect άνω των 10 ωρών πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό πιστοποιητικό στο τεστ COVID‑19 PCR με κωδικό QR για τεστ που διεξάγεται εντός 48 ωρών από τη λήψη του δείγματος σε εγκεκριμένη μονάδα υγείας. Οι επιβάτες πρέπει επίσης να προσκομίσουν πιστοποιητικό αποτελέσματος σε γρήγορο τεστ PCR με κωδικό QR, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο αναχώρησης το πολύ έξι ώρες πριν από την αναχώρηση.

Οι επιβάτες διεύλευσης από την Αιθιοπία πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό πιστοποιητικό στο τεστ COVID‑19 για τεστ που πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες πτήσεων ανταπόκρισης δεν χρειάζεται να επιδείξουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, εκτός κι αν αυτό απαιτείται από τον τελικό προορισμό τους.