Mary Soulis Success without borders!!! The Ambassador of Cultural Communication Mongolian exclusive Espresso

mme_esspreso_newsΌταν η Μαίρη Σούλη, διευθύντρια του ταξιδιωτικού οργανισμού CEL TOURS αποφάσισε να κάνει γνωστή τη Μογγολία στο ευρύ κοινό, ήξερε πολύ καλά ότι επρόκειτο για ένα φιλόδοξο όραμα που όμως είχε πολλές δυσκολίες.
Η πολύχρονη εμπειρία, η αγάπη της για τη δουλειά και η πίστη στον πρωταρχικό της στόχο ήταν τα βασικά της όπλα.
Η διορατικότητα που είχε επαληθεύτηκε θριαμβευτικά.
Η Μαίρη Σούλη δεν κατάφερε μόνο να μετατρέψει τη Μογγολία σε πόλο έλξης γιο πολλούς Έλληνες. Έπειτα από μια επίμονη προσπάθεια κατάφερε ακόμα να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μογγολίας με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ο τίτλος που της απένειμε η Μογγολική κυβέρνηση ως την “Πρέσβειρα Πολιτιστικής Επικοινωνίας” ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή της την προσπάθεια. Κι αυτό όπως φαίνεται είναι μόνο η αρχή. Η Μαίρη Σούλη έχει KJ άλλους άσσους καλά κρυμμένους στο μανίκι της που θα συζητηθούν πολύ στο άμεσο μέλλον.
– Η αλήθεια είναι ότι οι γνώσεις μας για τη Μογγολία είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Μέχρι τώρα δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση για το ποια είναι αυτή η τόσο μακρινή χώρα. Τι σας έκανε να ασχοληθείτε ειδικά με τη Μογγολία:
– Πράγματι έχετε δίκιο. Δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα για αυτή τη χώρα. θα σας πω κάτι που ίσως σας φανεί παράξενο.
Η Μογγολία είναι τόσο μακριά μας, όμως και τόσο κοντά με την ελληνική πραγματικότητα Αναμφισβήτητα είναι ένας προορισμός – πρόκληση. Η Μογγολία είναι μια πανέμορφη χώρα με μοναδικές φυσικές ομορφιές και εξαιρετικά συμπαθητικούς ανθρώπους. Οι Μογγόλοι είναι ένας αρχαίος λαός με πλούσια ιστορία, όπως ακριβώς και ο ελληνικός και πιστέψτε με, μπορεί να ξέρουμε μόνο τον Τζέκινς Χαν ως ένα στυγερό πολεμιστή, όμως οι Μογγόλοι έχουν υποφέρει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της ιστορίας του και είναι απορίας άξιον πως έχουν καταφέρει να επιβιώσουν. Ίσως γιατί έχουν ‘ψυχή’ όπως ακριβώς και οι Έλληνες. Τα ενδιαφέροντα τους δε διαφέρουν σε πολλά από τα δικά μας και η νοοτροπία μας έχει πολλά κοινά σημεία έστω κι αν μας χωρίζουν πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα
– Πώς καταφέρατε να διοριστείτε Πρέσβειρα Πολιτιστικής Επικοινωνίας;
– Διορίστηκα πρέσβειρα πολιτιστικής επικοινωνίας από τους φορείς της Μογγολίας και πρόκειται για ένα τίτλο που μου αποδόθηκε σε αναγνώριση των προσπαθειών μου να φέρω κοντά τους δυο λαούς. Πρόκειται να αποτελέσω τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Μογγολίας και Ελλάδας και σκοπός μου είναι να γνωριστούν οι δύο χώρες μεταξύ τους όσο περισσότερο γίνεται. Ήταν πραγματικά μια μεγάλη τιμή για εμένα.
– Πόσο δύσκολο θα είναι για εσάς ένα τέτοιο έργο;
– Είναι πράγματι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, θα προσπαθήσω να υπερκεράσω το εμπόδιο της χιλιομετρικής απόστασης, οργανώνοντας γκρουπ ανταλλαγής αθλητών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων καθώς επίσης και διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις εκ οποίες θα φέρουν κοντά τις δύο χώρες. Το πρώτο βήμα μας είναι η αποστολή Ελλήνων αθλητών ελευθέρας πάλης που θα αγωνιστούν σε ψιλικά επίπεδο με Μογγόλους αθλητές, ενώ η αμέσως επόμενη προσπάθεια είναι να γίνει ανταλλαγή Μογγόλων και Ελλήνων καλλιτεχνών, θα φανεί ίσως περίεργο, αλλά κάποιοι Έλληνες τραγουδιστές είναι ήδη γνωστοί στη Μογγολία και τα τραγούδια τους ακούγονται εκεί. πράγμα που αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι μπορεί δύο λαοί να απέχουν χιλιομετρικά αλλά έχουν αρκετά κοινά στοιχεία και “γούστα”!
– Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι πρέπει κάποιος να ταξιδέψει μέχρι εκεί;
– Γιατί η Μογγολία είναι ένας μοναδικός προορισμός και τόσο διαφορετικός από όσο μπορεί να βάλει ο νους μας. Η σημερινή Μογγολία αποτελεί πόλο έλξης για τον έλληνα ταξιδιώτη καθώς θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία της νομαδικής ζωής μέσα στις γιούρτες, η οποία είναι συναρπαστική, αυθεντική και μοναδική. Ειδικά τώρα για τις γιορτές η Μογγολία είναι ένας μοναδικός προορισμός και ιδιαίτερα γραφικός. Και μια ακόμα καλή ιδέα για όσους αγαπούν τις έντονες και συναρπαστικές εμπειρίες είναι να κάνουν τις γιορτές τους στην Κίνα και να πεταχτούν από εκεί στη Μογγολία για λίγες ημέρες και να γευθούν τη μοναδική αυτή εμπειρία.
– Αν σας ζητούσα να μου πείτε μια εξίσου καλή πρόταση για ταξίδι εν όψει των γιορτών αλλά στο δυτικό ημισφαίριο αυτή τη φορά, τι θα μου προτείνατε;
-θα κάνω και πάλι την έκπληξη και θα σας πρότεινα τη Βραζιλία γιατί είναι και αυτός ένας διαφορετικός προορισμός. Σκεφθείτε μόνο, ότι το βράδυ της πρωτοχρονιάς δύο εκατομμύρια άνθρωποι ντυμένοι στα λευκά κατεβαίνουν στην παραλία της Copa Cabana για να γιορτάσουν το νέο έτος. Ακριβώς στις δώδεκα αρχίζουν το βεγγαλικά να γεμίζουν τον ουρανό με τα πιο τρελά χρώματα και κατά μήκος τις ακτής, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, πραγματοποιείται ένα απίστευτο πάρτι που συνεχίζεται μέχρι το πρωί.
– Μετά από μια τόσο επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα στην ελληνική αγορά ποίοι είναι οι στόχοι σας τώρα ;
– Μετά την Ελλάδα, την Ταϊλάνδη και την Κούβα άμεση προτεραιότητα μας είναι να επενδύσουμε δυνατά και σε άλλες αγορές τις Ασίας όπου ία πράγματα τρέχουν με άλλους ρυθμούς και η ανάπτυξη θα είναι αλματώδης. Πιστεύω ότι με προσεκτικό βήματα θα πετύχουμε πολύ γρήγορα τους στόχους μας.
– Η Ευρώπη σας ενδιαφέρει;
– Ασφαλώς! Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη του τουρισμού στην Κεντρική Ευρώπη και νομίζω πως είναι πλέον ώρα να μπούμε δυναμικά και σ’ αυτές τις αγορές, για να δώσουμε την ευκαιρία σ’ αυτούς τους λαούς να γνωρίσουν τους προορισμούς που ήδη προσφέρουμε στην ελληνική αγορά με τόση επιτυχία. Η πολύχρονη εμπειρία μας και ο κόσμος που μας εμπιστεύεται τόσα χρόνια για τα ταξίδια του είναι η αυταπόδεικτη απόδειξη ότι θα τα καταφέρουμε κι εκεί!

30 years we now offer trips to unique destinations , for vacation , relaxation and wedding exotic trips , individual and group on economic prices!