Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Γαλλία

Προσοχή: Τα πρωτόκολλα εισόδου που εφαρμόζει η κάθε χώρα ανανεώνονται κάθε 10-15 μέρες οπότε ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές και τροποποιήσεις. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε, εμφανίζονται νέοι περιορισμοί κάθε μέρα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν περιορισμούς ταξιδιού, όπως είναι η υποβολή του Passenger Locator Form (PLF), η υποχρέωση σε καραντίνα και η υποχρέωση είτε για τεστ, είτε για πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε για πιστοποιητικό ανάρρωσης από τον COVID-19, είτε να κατέχουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19

Πριν από την πτήση σας, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τους κανονισμούς εισόδου στον προορισμό σας.

Πώς επιβιβάζεστε στο αεροσκάφος ανάλογα με τον τόπο προέλευσης

 • Αν κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρεθήκατε ή αν προέρχεστε από προορισμό/ενδιάμεσο προορισμό με περισσότερα από 5.000 ανακοινωμένα ενεργά κρούσματα της νόσου, επιβιβάζεστε τελευταίος/α, στις τελευταίες θέσεις του αεροσκάφους και φοράτε υποχρεωτικά μάσκα και γάντια μίας χρήσης.
 • Αν εμφανίζετε συμπτώματα νόσου, όπως πυρετό, βήχα, δύσπνοια κ.λπ., η επιβίβασή σας δεν επιτρέπεται χωρίς έγγραφη υπόδειξη ιατρού.
 • Όσοι επιβάτες δεν έχετε ιστορικό προέλευσης ή διάμεσου σταθμού περιοχής με ενεργά συμπτώματα της νόσου ταξιδεύετε στις προκαθορισμένες θέσεις σας. Φοράτε μάσκα υποχρεωτικά, καθώς η χρήση της έχει επιβληθεί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αρμόδιας αρχής.

Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα

 • Οι υπήκοοι της Γαλλίας, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους.
 • Υπήκοοι μέλους του ΕΟΧ ή κράτους Σένγκεν
 • Επιβάτες με άδεια διαμονής που έχει εκδοθεί από τη Γαλλία.
 • Επιβάτες με άδεια διαμονής που εκδίδεται από την Ανδόρα, το Μονακό, τον Άγιο Μαρίνο, την Ελβετία, το Βατικανό ή ένα κράτος μέλος του ΕΟΧ.
 • Βρετανοί υπήκοοι που είναι δικαιούχοι της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας, και τα μέλη της οικογένειάς τους.
 • Επαγγελματίες υγείας και ερευνητές που σχετίζονται με το COVID-19.
 • Προσωπικό διπλωματικών και προξενικών αποστολών και διεθνών οργανισμών που εδρεύουν ή έχουν γραφείο στη Γαλλία, τους συζύγους και τα παιδιά τους.
 • Φοιτητές.
 • Εμπορικοί ναυτικοί.
 • Επιβάτες με Laissez-Passer.
 • Υπήκοοι και κάτοικοι από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη.

Καραντίνα Υπό προϋποθέσεις απαιτείται

Οι επιβάτες που φθάνουν στη Γαλλία από μια χώρα που χαρακτηρίζεται ως «πράσινη» (όπως η Ελλάδα) δεν υποχρεούνται σε καραντίνα. 

Για τους επιβάτες που φθάνουν από πορτοκαλί ή κόκκινες χώρες, η απαίτηση καραντίνας εξαρτάται από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

COVID-19 Τεστ ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Απόδειξη Ανάρρωσης Απαιτείται

Οι επιβάτες που φθάνουν στη Γαλλία από μια χώρα που χαρακτηρίζεται ως «πράσινη» (όπως είναι οι χώρες ΕΕ, οι χώρες Σένγκεν,  και οι παρακάτω χώρες Αυστραλία, Μπαχρέιν, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ουκρανία, Κομόρες, Ουρουγουάη και Βανουάτου) μπορούν να εισέλθουν χωρίς να απαιτείται απόδειξη του σκοπού εισόδου τους και χωρίς την υποχρέωση να υποβληθούν σε πολλαπλά τεστ κατά την άφιξη. 

Οι επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών που αναχωρούν από χώρα που χαρακτηρίζεται ως «πράσινη»  (όπως η Ελλάδα) μπορούν να εισέλθουν εάν φέρουν ένα από τα παρακάτω:

 • Απόδειξη εμβολιασμού.Αποδεκτά εμβόλια είναι αυτά που αναγνωρίζονται από τον EMA (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson) και για να πιστοποιηθεί ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν περάσει: 
  • 7 ημέρες από την 2η δόση του εμβολίου, με εξαίρεση όσους έχουν μολυνθεί από Covid-19 όπου οι 7 ημέρες μετρούν από την πρώτη δόση.
  • 4 εβδομάδες μετά τη δόση για εμβόλια με μία μόνο δόση (Johnson & Johnson).

Ή

 • Αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την πτήση. Για επιβάτες που έρχονται από Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία το αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες.
 • Πιστοποιητικό ανάρρωσης που αντιστοιχεί στην παρουσίαση του αποτελέσματος μιας βιολογικής εξέτασης που διενεργήθηκε περισσότερο από 11 ημέρες και λιγότερο από έξι μήνες πριν από την πτήση, η οποία να αποδεικνύει τη μόλυνση από COVID -19.

Τα μη εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εξαιρέσεις από την υποχρέωση τεστ COVID-19:

 • Ταξίδια κατοίκων διασυνοριακών περιοχών
 • Ταξίδια για λόγους εργασίας, η επείγουσα ή συχνή φύση των οποίων τα καθιστά ασύμβατα με την διενέργεια των τεστ.
 • Ταξίδια μεταφορέων που εκτελούν τις εργασίες τους.

Για να ισχύουν οι παραπάνω εξαιρέσεις, πρέπει να έχετε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει τους λόγους για το ταξίδι σας.

Αφίξεις από πορτοκαλί χώρες

 • Όσοι εμβολιάζονται έναντι του COVID-19 με ένα από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) υποχρεούνται να προσκομίσουν μόνο αποδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση του εμβολιασμού τους και μια υπεύθυνη δήλωση που πιστοποιεί την απουσία συμπτωμάτων COVID-19 και οποιαδήποτε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.
 • Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν επιτακτικό σκοπό εισόδου, να παρουσιάσουν τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες ή τεστ αντιγόνου που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 48 ώρες πριν φτάσουν στη Γαλλία και να υποβληθούν σε τεστ αντιγόνου κατά την άφιξή τους στη Γαλλία. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε απομόνωση για περίοδο επτά ημερών.
 • Παιδιά ηλικίας κάτω των δώδεκα ετών εξαιρούνται από τον έλεγχο.

Αφίξεις από κόκκινες χώρες

 • Όσοι εμβολιάζονται έναντι του COVID-19 με ένα από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) υποχρεούνται να προσκομίσουν μόνο αποδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση του εμβολιασμού τους και μια υπεύθυνη δήλωση που πιστοποιεί την απουσία συμπτωμάτων COVID-19 και οποιαδήποτε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.
 • Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR ή antigen που να έχει πραγματοποιηθεί λιγότερο από 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους (αναχώρηση της πρώτης πτήσης σε περίπτωση πτήσης με ανταπόκριση).
 • Οι επιβάτες θα υπόκεινται σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Γαλλία για 10 ημέρες, ενώ ταυτόχρονα ισχύει και περιορισμός των ωρών εξόδου τους. (εξαιρούνται οι επιβάτες transit).

Απαραίτητα έγγραφα Απαιτείται

Οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα πιστοποιητικό International travel καθώς ισχύουν διαφορετικά έγγραφα ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

Το έντυπο «Passenger Locator Form» διανέμεται επίσης στο αεροσκάφος και όλοι οι επιβάτες πρέπει να το συμπληρώσουν

Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα

Καραντίνα Υπό προϋποθέσεις απαιτείται

COVID-19 Τεστ ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Απόδειξη Ανάρρωσης Απαιτείται

Απαραίτητα έγγραφα Απαιτείται

Επιπλέον πληροφορίες

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες και οι περιορισμοί αλλάζουν συνεχώς, συνεπώς συνιστάται στους επιβάτες να επικοινωνήσουν επίσης με την Πρεσβεία τους ή και να επισκεφθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες των αρμόδιων αρχών της χώρας που πρόκειται να ταξιδέψουν.