Ταξίδια > Μαλδίβες – Maldives

Πληροφορίες για Μαλδίβες

Ταξίδι – όνειρο ζωής για τους περισσότερους, οι Μαλδίβες είναι μία νησιωτική χώρα στον Ινδικό ωκεανό, στα νότια της Ινδίας. Αποτελείται από 26 ατόλες που περιλαμβάνουν στο σύνολο 1.192 νησιά. Είναι το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος και ταυτόχρονα το μικρότερο ισλαμικό κράτος στον κόσμο. Πρωτεύουσα και μοναδικό αστικό κέντρο της χώρας είναι το Μαλέ, με πληθυσμό που μόλις ξεπερνά τους 100.000 κατοίκους.  Ως σταυροδρόμι θαλάσσιων δρόμων, οι Μαλδίβες κατοικήθηκαν από τα πανάρχαια χρόνια, διατηρώντας στενές εμπορικές σχέσεις με την Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Από το 16ο αιώνα αποικήθηκαν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: αρχικά από τους Πορτογάλους, στη συνέχεια από τους Ολλανδούς, ακολούθησαν οι Γάλλοι και τέλος οι Βρετανοί. Η εποχή της αποικιοκρατίας έληξε το 19ο αιώνα, ωστόσο την πλήρη ανεξαρτησία τους οι Μαλδίβες την κατέκτησαν μόλις το 1956, έτος μέχρι το οποίο παρέμειναν βρετανικό προτεκτοράτο. Από τη δεκαετία του 1990 ξεκίνησε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και αναδείχτηκε ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Όχι άδικα, αφού αποτελούν κυριολεκτικά έναν επίγειο παράδεισο, με τιρκουάζ νερά, πολύχρωμα κοράλια, αστραφτερές αμμουδιές και κοκκοφοίνικες παντού. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα εκατοντάδες νησάκια, προκειμένου να χαλαρώσει σε μια ερημική παραλία και να απολαύσει την πανέμορφη φύση και τη θάλασσα. Οι τουριστικές υποδομές στις Μαλδίβες είναι πολύ οργανωμένες, ικανοποιώντας ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός για τις Μαλδίβες, είναι ότι έχουν συμπεριληφθεί στο Βιβλίο Γκίνες ως το πιο επίπεδο κράτος του κόσμου, αφού το μέγιστο ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας που έχει καταγραφεί είναι μόλις 2,3 μέτρα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μέσω των 2 διεθνών αεροδρομίων που διαθέτει η χώρα, το Gan στην ατόλη Addu στα νότια και το Ibrahim Nasir International Airport στη ατόλη Μαλέ.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Ενημέρωση Χάρτη
Εμφάνιση
Κανονική Βράδυ Family Fest Open dark Riverside Ozan
Η Τοποθεσία μου Πλήρης Οθόνη
  • Μαλδίβες 7 ημέρες Ατομικό Ταξίδι

    Μαλδίβες

    Διάρκεια : 7 ημέρες
    Αεροπορικά Εισιτήρια Οικονομικής Θέσης με την QATAR AIRWAYS * Διαμονή στα επιλεγμένα Ξενοδοχεία του τιμοκατάλογου * Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο (με speedboat ή με seaplane ή με εσωτερική πτήση ή συνδυασμό / εξαρτάται απο το ξενοδοχείο) * Περίοδος αναχωρήσεων από 01 Απριλίου ως και 31 Οκτωβρίου (η τελευταία διανυκτέρευση)

Σύνολο: 1 ταξίδι .    Εμφανίζονται 1 - 1 Δείτε όλα τα ταξίδια γι' αυτόν το προορισμό

Φύγαμε!!

Δεν είναι αυτό πού ψάχνεις; Αναζήτησε ξανά

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!