Ταξίδια > Κούβα – Cuba

Πληροφορίες για Κούβα

Η Δημοκρατία της Κούβας είναι νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που αποτελείται από το ομώνυμο νησί (το μεγαλύτερο στις Μεγάλες Αντίλλες), την Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, καθώς και μικρότερα νησιά. Βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική, ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό ωκεανό. Η Κούβα βρίσκεται νότια των ΗΠΑ και των νήσων Μπαχάμες, δυτικά των Τερκς και Κέικος και της Αϊτής και ανατολικά του Μεξικού. Οι Κέιμαν Νήσοι και η Τζαμάικα βρίσκονται νότια της Κούβας.

Η Κούβα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στην Καραϊβική. Ο πολιτισμός και τα έθιμά της αντλούνται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, της μεταφοράς σκλάβων από την Αφρική και, σε μικρότερο βαθμό, της γειτνίασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νησί έχει τροπικό κλίμα το οποίο μετριάζεται από τη θάλασσα που το περιβάλλει. Τα θερμά ρεύματα της θάλασσας της Καραϊβικής και η θέση της Κούβας ανάμεσα σε μεγάλα θαλάσσια σώματα προκαλούν συχνά καταιγίδες.

Η περιοχή ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492 και αποικήθηκε κατά τους επόμενους αιώνες ως τμήμα της Ισπανικής Αποικιακής Αυτοκρατορίας. Στο τέλος του 19ου αιώνα μια σειρά από εξεγέρσεις, στις οποίες ενεπλάκησαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έληξαν με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιοχής το 1898. Μετά από πολιτικές περιπέτειες, το 1959, επικρατεί η Κουβανική Επανάσταση, όπου ο Φιδέλ Κάστρο επικεφαλής ανταρτών ανατρέπει την φιλοαμερικανική κυβέρνηση του Φουλχένσιο Μπατίστα. Το γεγονός αυτό θεωρείται σταθμός στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, ενώ από το 1962 οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν οικονομικό και εμπορικό εμπάργκο κατά της Κούβας.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Ενημέρωση Χάρτη
Εμφάνιση
Κανονική Βράδυ Family Fest Open dark Riverside Ozan
Η Τοποθεσία μου Πλήρης Οθόνη
 • Κούβα ( Αβάνα – Βαραδέρο ) 9 ημέρες ατομικό ταξίδι

  Διάρκεια : 9 ημέρες
  Κούβα (Αβάνα - Βαραδέρο) Ταξίδι Ατομικό 9 ημέρες / 7 νύχτες Μάιο έως Οκτώβριο * Πτήσεις τσάρτερ * Mεταφορές * 7 διανυκτερεύσεις all inclusive δηλαδή με όλα τα γεύματα * Ταξιδιωτική ασφάλεια * Τοπικός αγγλόφωνος αντιπρόσωπος * Διάφορες «παροχές» σε νεόνυμφους
 • Κούβα ( Αβάνα Βαραδέρο ) – Παναμάς 15 ημέρες Ομαδικό Ταξίδι

  Διάρκεια : 15 ημέρες
  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου με AIR FRANCE/KLM * Διαμονή σε σπίτια στην Αβάνα & στο Σιενφουέγκος χωρίς πρωινό και ξενοδοχείο 3* στο Βαραδέρο με πρωινό και 4 * στον Παναμά με πρωινό * Όλες οι μεταφορές (με ιδιωτικό κλιματιζόμενο πούλμαν), ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος * Ελληνόφωνος ξεναγός καθ ’όλη τη διαμονή στην Κούβα (σημειώστε ότι ο ξεναγός δεν παραμένει μαζί σας κατά τη διάρκεια των ελεύθερων ημερών, στην Αβάνα και στο Βαραδέρο) * Τοπικός μας αντιπρόσωπος καθ ’όλη τη διαμονή στον Παναμά (σημειώστε ότι δεν παραμένει μαζί σας κατά τη διάρκεια των ελεύθερων ημερών
 • Πανόραμα Δυτικής Κούβας Αβάνα Σιενφουέγκος Βαραδέρο 17 ημέρες Ομαδικό Ταξίδι

  Διάρκεια : 17 ημέρες
  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου * Διαμονή στα σπίτια του προγράμματος * Όλες οι μεταφορές (με ιδιωτικό κλιματιζόμενο πούλμαν), ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος * Ελληνόφωνος ξεναγός καθ ’όλη τη διαμονή στην Κούβα (σημειώστε ότι ο ξεναγός δεν παραμένει μαζί σας κατά τη διάρκεια των ελεύθερων ημερών, στην Αβάνα )
 • Αυθεντική Κούβα Αβάνα Σιενφουέγκος Τρινιδάδ Cardenas 10 ημέρες Ομαδικό Ταξίδι

  Διάρκεια : 10 ημέρες
   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου * Διαμονή στα σπίτια του προγράμματος * Όλες οι μεταφορές (με ιδιωτικό κλιματιζόμενο πούλμαν), ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος * Ελληνόφωνος ξεναγός καθ ’όλη τη διαμονή στην Κούβα
 • Πανόραμα Δυτικής Κούβας Αβάνα Σιενφουέγκος Βαραδέρο 9 ημέρες Ομαδικό Ταξίδι

  Διάρκεια : 9 ημέρες
   Διαμονή στα Ξενοδοχεία Nacional 5*/Jagua 4*/ Grand Memories Varadero 5* (Πρωινό στην Αβάνα, Ημιδιατροφή στο Σιενφουέγκος και All inclusive στο Βαραδέρο ) * Αεροπορικά εισιτήρια * Όλες τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος  Υπηρεσίες ελληνόφωνου ξεναγού.

Σύνολο: 5 ταξίδια .    Εμφανίζονται 1 - 5 Δείτε όλα τα ταξίδια γι' αυτόν το προορισμό

Φύγαμε!!

Δεν είναι αυτό πού ψάχνεις; Αναζήτησε ξανά

Ξενοδοχεία στις οικονομικότερες τιμές!

Κάντε κλικ εδώ και κάντε κράτηση στα καλύτερα ξενοδοχεία στις φθηνότερες τιμές της αγοράς γι αυτόν τον προορισμό!


  Search for Hotels

  Δεν είναι αυτό πού ψάχνεις; Αναζήτησε ξανά

  30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!