Μαλαισία

Μαλαισία

Καλώς ήρθατε στη Μαλαισία

 

Οι πολυσύχναστες πόλεις, οι γαστρονομικές αισθήσεις, οι όμορφες παραλίες, τα ειδυλλιακά νησιά και τα εθνικά πάρκα με τροπικά δάση με άγρια ​​ζώα – όλα αυτά μπορούν να βρεθούν στη Μαλαισία.

Διαφορετικότητα κουλτούρας

Το συναρπαστικό σύνθημα του τουρισμού “Μαλαισία, Αληθινή Ασία” συνεχίζει να είναι αληθινό, καθώς αυτή η χώρα είναι πραγματικά ένα συνονθύλευμα ασιατικών πολιτισμών. Μουσουλμάνοι Μαλαισιανοί, Κινέζοι, ινδουιστές και μουσουλμάνοι Ινδοί, όλοι μπερδεύονται μαζί με τις αυτοχθόνες ομάδες (Orang Asli) στην χερσόνησο της Μαλαισίας και τους αυτόχθονες πληθυσμούς του Βόρνεο, πολλές φυλές γνωστές ως Dayay. Κάθε εθνική ομάδα έχει τη δική της γλώσσα και τις πολιτιστικές πρακτικές που μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα μέσα από ένα γεμάτο ημερολόγιο φεστιβάλ και μια νόστιμη ποικιλία από κουζίνες.

Penang MalaisiaTemple

Αρχαία τροπικά δάση

Για πολλούς επισκέπτες η Μαλαισία ορίζεται από το ισημερινό τροπικό δάσος. Σημαντικά κομμάτια πρωτογενούς ζούγκλας – μεταξύ των αρχαιότερων οικοσυστημάτων στη γη – παραμένουν άθικτα, προστατεύονται από εθνικά πάρκα και έργα διατήρησης. Το φαινομενικά αδιαπέραστο φύλλωμα , οι υγρές πεδιάδες, τα κωνοφόρα και τα ροδόδεντρα των δασών μεγάλου υψομέτρου, τα πανέμορφα σπάνια φυτά και τα ποτάμια επιβάλουν μοναδικές  βόλτες στη φύση.

 

 

Penang Malaisia Kek lok si temple

Αστικές περιπέτειες

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ (KL) είναι ένα μέρος όπου έχει την λάμψη του 21ου αιώνα από τους Petronas Towers, με μεγάλες παραδοσιακές αγορές αλλά και κλιματιζόμενα μέγαλα εμπορικά κέντρα. Τα παγκόσμια κληρονομιά της Unesco, η Μελάκα και η πόλη Τζωρτζ (Penang) έχουν μοναδικά ξεχωριστά αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά τοπία, που αναπτύχθηκαν για μισή χιλιετία πολιτιστικής και εμπορικής ανταλλαγής στη Νοτιοανατολική Ασία. Πάνω στις ανατολικές Μαλαισιανές πολιτείες, τόσο το Kuching όσο και το Kota Kinabalu προσφέρουν συναρπαστικές εισαγωγές στη σύγχρονη και φυλετική ζωή στο Borneo.

 

wild_life-malaysia-PROBOSCIS MONKEY-S

Παρακολουθώντας την άγρια ​​φύση

Το κερασάκι στο πράσινο κέικ της Μαλαισίας είναι η ευκαιρία να συναντήσετε την άγρια ​​φύση στο φυσικό της περιβάλλον. Οι πιο συνηθισμένες εμφανίσεις θα είναι μια σειρά από έντομα ή ζωηρόχρωμα πουλιά, αλλά θα μπορούσατε αν είστε τυχεροί να εντοπίσετε έναν οραγγουτάνα που αιωρείται μέσα από το θόλο της ζούγκλας. Οι ωκεανοί είναι εξίσου ήρεμοι και με μια βουτιά μπορείτε να βρείτε τροπικά ψάρια, βυθισμένα κοράλλια, χελώνες, καρχαρίες και δελφίνια. Ακόμη και αν δεν απομακρύνεστε από τα αστικά κέντρα, υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για την παρακολούθηση της άγριας φύσης σε μέρη όπως το πάρκο KL Bird ή το Κέντρο Αποκατάστασης Ορανγκούταν Sepilok.

 

Γενικά για την χώρα της Μαλαισίας

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 30.395.000 κατοίκους και έκταση 329.750 τ.χλμ. Αρχηγός του Κράτους από το 2011 είναι ο Αμπντούλ Χαλίμ και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ.

Δείτε ταξίδια και πακέτα διακοπών για την Μαλαισία

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Ετικέτες:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,