Ταξίδια > Πατάγια – Pattaya

Πληροφορίες για Πατάγια

Pattaya (Thai: พัทยา, ΣΔΣΧ: Phatthaya) είναι μια πόλη στην Ταϊλάνδη, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του κόλπου της Ταϊλάνδης (12 ° 55’39 “Ν, 100 ° 52’31” E Συντεταγμένες: 12 ° 55’39 ” Ν, 100 ° 52’31 “E), περίπου 165 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, που βρίσκεται εντός, αλλά δεν αποτελεί μέρος της επαρχίας Bang Lamung στην επαρχία της Τσόνμπουρι.
Σημαίνει «νοτιοδυτικός μουσώνας” και προφέρεται σωστά “-Putt tuh-YAH” και κατατάσσεται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα παραλιακά θέρετρα στον κόσμο, με περίπου 5,4 εκατομμύρια επισκέπτες (2005) . Αύξηση του αριθμού των τουριστών που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ασία τα τελευταία χρόνια.
Η πόλη της Pattaya είναι αυτοδιοικούμενη και ανήκει στην βαριά  βιομηχανοποιημένη ανατολική ζώνη μαζί με την Si Racha , Laem Chabang , and Chon Buri.  Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι κυρίως μια τουριστική πόλη, με πολύ ελαφρά βιομηχανία.
Η Pattaya είναι η δεύτερη πόλη μετά τη Μπανγκόκ σε μεγάλη άνοδο των υψηλών κτιρίων, και έχει πολλά κτίρια αλλοδαπών κατοίκων.

Η Pattaya ήταν απλά ένα μικρό ψαροχώρι μέχρι που ανακαλύφθηκε ως διέξοδος από τις κατοίκους της πρωτεύουσας στη δεκαετία του 1960. Αργότερα, υπηρετούντες από όλη την Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανόμενων των Ηνωμένων Πολιτειών στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας U-Tapao στη γειτονική επαρχία Ραιονγκ άρχισε να χρησιμοποιεί το χώρο για “ανάπαυση και ανάρρωση” (Ε & Α), προκαλώντας μια τεραστία έκρηξη και στην πορνεία. Όταν οι Αμερικανοί έφυγαν μετά το τέλος του πόλεμου του Βιετνάμ, η πόλη έπεσε σε μια κρίση. Ωστόσο, η σύγχρονη τάση μαζικού τουρισμού, ιδιαίτερα των ανδρών που ψάχνουν για συντροφικότητα, έφερε μια νέα πνοή στην Pattaya. Η ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού επιφέρει πολλές αρνητικές επιπτώσεις, όπως η ρύπανση και η εγκληματικότητα. Το 2008 η νεοεκλεγέν ταιλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τις πωλήσεις αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει η Pattaya την εικόνα της ως 24ωρη πόλη. Τον Μάρτιο του 2008 στην Pattaya οι ιδιοκτήτες μπαρ, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μείωση των εσόδων που προκύπτουν από την απαγόρευση, αναζήτησε συναντήσεις με υπουργούς κυβερνήσεων που επιδιώκουν να ανατρέψουν την περιορισμούς.

Κλίμα

Η Pattaya απολαμβάνει ένα τροπικό υγρο και ξηρό Κλίμα, το οποίο έχει χωριστεί στις εξής περιόδους: ζεστός και ξηρός (από τον Νοέμβριο έως Φεβρουάριο), θερμό και υγρό (Μάρτιος-Μάιος), με ζεστά και βροχοπτώσεις (Ιούνιος-Οκτώβριος). Η πιο άνετη εποχή του χρόνου συμπίπτει με την αιχμή της τουριστικής περιόδου, η οποία είναι τα Χριστούγεννα και η περίοδος του Νέου Έτους

Η Pattaya είναι περίπου 1 ½ ώρες, η 120 χιλιόμετρα οδικώς από το Suvarnabhumi Airport. Η Pattaya επίσης εξυπηρετείται μέσω του U-Tapao Διεθνές Αεροδρόμιο το οποία είναι 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη. Οδικώς, θα εξυπηρετείται από Sukhumvit Road και Αυτοκινητόδρομος 7 από Bangkok.
μέχρι πρόσφατα η μοναδική μεταφορές στο εσωτερικό των πόλεων ήταν τα ταξί. Εντούτοις, μια δημόσια υπηρεσία λεωφορείων ξεκίνησε το 2006, και ταξί με μετρητή άρχισαν να λειτουργούν στα τέλη του 2007

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Ενημέρωση Χάρτη
Εμφάνιση
Κανονική Βράδυ Family Fest Open dark Riverside Ozan
Η Τοποθεσία μου Πλήρης Οθόνη
 • Πατάγια ( Pattaya ) – Ταϊλάνδη – Ατομικό Ταξίδι 7 ημ. με QATAR AIRWAYS

  Διάρκεια : 7 ημέρες
  Πατάγια ( Pattaya ) - Ταϊλάνδη - Ατομικό Ταξίδι 7 ημερών με την QATAR AIRWAYS * Περίοδος αναχωρήσεων από 01 Νοεμβρίου ως και 31 Μαρτίου  (η τελευταία διανυκτέρευση) * Αεροπορικά Εισιτήρια Οικονομικής Θέσης με την QATAR AIRWAYS * Διαμονή στα επιλεγμένα Ξενοδοχεία του τιμοκαταλόγου * Πρωινό Καθημερινά όσες οι διανυκτερεύσεις (όπου αναγράφεται)
 • Πατάγια 1 Μήνας ατομικό ταξίδι με την Turkish Airlines

  Διάρκεια : 30 ημέρες
   Αεροπορικά Εισιτήρια Οικονομικής Θέσης με την με TURKISH AIRLINES (W class) * Διαμονή στα επιλεγμένα Ξενοδοχεία του τιμοκατάλογου * Πρωινό Καθημερινά όσες οι διανυκτερεύσεις όπου αναγράφεται * Περίοδος αναχωρήσεων από Απριλίου ως και 31 Οκτωβρίου (η τελευταία διανυκτέρευση)
 • Πατάγια | Ταϊλάνδη | Ατομικό ταξίδι 7 ημερών

  Διάρκεια : 7 ημέρες
  Αεροπορικά Εισιτήρια Οικονομικής Θέσης με την QATAR AIRWAYS (στο αεροδρόμιο της PATTAYA U-Tapao Rayong Pattaya International Airport) * Διαμονή στα επιλεγμένα Ξενοδοχεία του τιμοκατάλογου * Πρωινό Καθημερινά όσες οι διανυκτερεύσεις (όπου αναγράφεται) * Περίοδος αναχωρήσεων από 01 Απριλίου ως και 31 Οκτωβρίου (η τελευταία διανυκτέρευση)

Σύνολο: 3 ταξίδια .    Εμφανίζονται 1 - 3 Δείτε όλα τα ταξίδια γι' αυτόν το προορισμό

Φύγαμε!!

Δεν είναι αυτό πού ψάχνεις; Αναζήτησε ξανά

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!