Ταξίδια > Λιθουανία – Lithuania

Πληροφορίες για Λιθουανία

Η Δημοκρατία της Λιθουανίας είναι χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης και μία από τις τρεις Βαλτικές Δημοκρατίες. Συνορεύει με τη Λετονία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Ρωσία (συγκεκριμένα με την επαρχία Καλίνινγκραντ, η οποία ανήκει στη Ρωσία). Έχει έκταση 65.200 τ.χλμ. και πληθυσμό 2.888.582 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016.

Πρωτεύουσα της Λιθουανίας είναι το Βίλνιους (539.939 κάτοικοι το 2014), ενώ άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Κάουνας και η Κλάιπεντα, η οποία είναι και σημαντικό λιμάνι. Περισσότερο από 80% του πληθυσμού είναι Λιθουανοί και επίσημη γλώσσα είναι η λιθουανική, η οποία ανήκει στην ομάδα των βαλτικών γλωσσών.

Η Λιθουανία υπήρξε η πρώτη Σοβιετική Δημοκρατία που διακήρυξε την ανεξαρτησία της, το Μάρτιο του 1990. Το λίτας αντικατέστησε το ρούβλι ως επίσημο νόμισμα το Μάρτιο του 1993 και την 1η Μαΐου 2004 η Λιθουανία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την 1η Ιανουαρίου 2015 το λίτας αντικαταστάθηκε από το ευρώ.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Ενημέρωση Χάρτη
Εμφάνιση
Κανονική Βράδυ Family Fest Open dark Riverside Ozan
Η Τοποθεσία μου Πλήρης Οθόνη

Ξενοδοχεία στις οικονομικότερες τιμές!

Κάντε κλικ εδώ και κάντε κράτηση στα καλύτερα ξενοδοχεία στις φθηνότερες τιμές της αγοράς γι αυτόν τον προορισμό!


    Search for Hotels

    Δεν είναι αυτό πού ψάχνεις; Αναζήτησε ξανά

    • Πανόραμα Βαλτικής Ταλλίν Ρίγα Βίλνιους 7 ημέρες ομαδικό ταξίδι

      Διάρκεια : 7 ημέρες
      Αεροπορικά  εισιτήρια με AIR BALTIC μέσω Ρίγας * Ξενοδοχεία 4*s  Radisson Blu Olympia / Ilmarine Tallinn,  PK / Albert Riga,  Holiday Inn / Best Western Vilnius  ή παρόμοια * Πρωινό & γεύμα ή δείπνο καθημερινά  (ημιδιατροφή) * Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε και στον λόφο των Σταυρών * Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων * Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας * Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ / Ταξιδιωτικά έντυπα
    • Βίλνιους Λιθουανία 4 ημέρες ομαδικό ταξίδι

      Διάρκεια : 4 ημέρες
      Αεροπορικά εισιτήρια με TURKISHAirlines * 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3, 4* * Μεταφορές από / προς  το αεροδρόμιο Ελληνόφωνη (περιπατητική) ξενάγηση πόλης * Κόστος αποσκευής * Ασφάλεια αστικής ευθύνης

    Σύνολο: 2 ταξίδια .    Εμφανίζονται 1 - 2 Δείτε όλα τα ταξίδια γι' αυτόν το προορισμό

    Φύγαμε!!

    Δεν είναι αυτό πού ψάχνεις; Αναζήτησε ξανά

    30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!