Δελχί – Άγκρα – Τζαϊπούρ – Κατζουράχο – Βαρανάσι Κλασσική Ινδία 11 ημέρες ομαδικό ταξίδι

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways ή με την Etihad Airways ή με την Emirates ή με την Guf Air * Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με εσωτερική αεροπορική εταιρεία * Εισιτήρια Executive class με το τραίνο για την διαδρομή Agra – Jhansi * 2 διανυκτερεύσεις  Τζαιπούρ * 2 διανυκτερεύσεις  Άγκρα * 1 διανυκτέρευση  Κατζουράχο * 2 διανυκτερεύσεις  Βαρανάσι * 2 διανυκτερεύσεις  Δελχί * Ημιδιατροφή καθημερινά όσες και οι διανυκτερεύσεις * Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα * Ξεναγήσεις / Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα * Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί

Πρόγραμμα Ταξιδιού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας , το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για Τζαϊπούρ-μια διαδρομή που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Άφιξη στη Τζαϊπουρ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Αργότερα θα επισκεφτούμε την πόλη για μια πρώτη γνωριμία, περνώντας από το κτήριο ορόσημο της πόλης και ένα από τα πιο φωτογραφημένα της τοπία, το Hawa Mahal η αλλιώς ''το Παλάτι των ανέμων''. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Jantar Mantar, ένα υπέροχο πλίνθινο αστρολογικό παρατηρητήριο χτισμένο τον 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1728 από τον Raja Jai Singh. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

Πρωινό και ξεκινά η ξενάγησή μας στην πόλη. Η Τζαϊπούρ, είναι μια πόλη που την χαρακτηρίζει μια απόχρωση φθινοπωρινού ηλιοβασιλέματος, η διάσημη Ρόζ πόλη, από την εποχή που οι κάτοικοι της πόλης την έβαψαν Ροζ (χρώμα φιλοξενίας για τους Ινδούς), για την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτορίας που ανέβηκε στον θρόνο το 1883. Οι αποχρώσεις του ροζ αντανακλούν πάνω στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της πόλης. Θα κατευθυνθούμε προς το παλάτι Amber, 12 χλμ μακριά από την πόλη . Η ανάβαση προς την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου πάνω στην ράχη ενός “στολισμένου” ελέφαντα είναι κάτι μοναδικό. Η εμπειρία της ξενάγησης στο Παλάτι Amber πολύ δύσκολα μπορεί να περιγραφτεί. Επισκεφτείτε τους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τις τεράστιες αίθουσες του Παλατιού, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής των Rajput. Τα δύο φρούρια του Amber, το Jaigarh και το Nahargarh αντανακλούν το πολεμικό ιστορικό της πόλης. H επιστροφή από το Amber Fort στο σημείο επιβίβασης γίνεται συνήθως με τα πόδια. Αργότερα θα επισκεφτούμε το Παλάτι της πόλης που ήταν η κατοικία της οικογένειας που διοικούσε παλιά τη Τζαϊπούρ και είναι πολύ γνωστό για την θαυμάσια αρχιτεκτονική του. Θα αναχωρήσουμε από το παλάτι και θα επισκεφτούμε την αγορά Babu market για ψώνια . Το βράδυ μας θα γεμίσει μουσική και χορούς στο Rajasthan Gypsies Show at Narain Piwas Palace με δείπνο buffet. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς για την Άγκρα-μια διαδρομή που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Στη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφτούμε το Fathepur Sikri-την έρημη πόλη από ψαμμίτη, χτισμένη από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ ,μεταξύ 1570 και 1585, που τώρα ακτινοβολεί το πλούσιο παρελθόν της. Υπήρξε κάποτε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μoghul για ένα μικρό διάστημα, γιατί μετά εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης νερού. Εδώ θα επισκεφθείτε το Bulund Darwaza ( τη πύλη της νίκης),που λέγεται ότι είναι η υψηλότερη πύλη στον κόσμο. Παρατηρείστε επίσης στο βόρειο τμήμα του συμπλέγματος, τον εξαιρετικό τύμβο του αγίου Shaik Salim Chishti, κατασκευασμένο από πάλλευκο μάρμαρο. Στην συνέχεια της διαδρομής θα κάνουμε άλλη μια στάση στο χωριό Αμπανέρι , ένα μικρό γραφικό αγροτικό χωριό της επαρχίας Ρατζαστάν . θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε τον ταμιευτήρα νερού 1200 ετών με 3500 σκαλιά και βάθος 20 μέτρων που κάποτε ήταν η μόνη πηγή νερού για πολλά χωριά της περιοχής για πολλά χρόνια. Άφιξη στην Άγκρα, την αρχαία αυτή πόλη, που ήταν πρωτεύουσα της Μογγολικής αυτοκρατορίας τον 16ο και τον 17ο αιώνα Και η οποία απεικονίζει ένα απίθανο πανόραμα μαγευτικών αρχιτεκτονικών δημιουργιών και μία πλούσια παράδοση τέχνης και κουλτούρας. Η Άγκρα, έφτασε στο αποκορύφωμα της την περίοδο 1556 - 1658 υπό την κυριαρχία των Akbar, Shah Jehan και Jelangir. Ήταν υπό την κυριαρχία του αυτοκράτορα Akbar όταν αποτέλεσε κέντρο τεχνών, επιστημών, εμπορίου και κουλτούρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το πασίγνωστο Taj Mahal, ένα μαρμάρινο μνημείο αγάπης απείρου κάλλους, χτισμένο από τον Shah Jahan το 1653 στην μνήμη της βασίλισσας γυναίκας του Mumtaz Mahal που πέθανε πάνω στην γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631 . Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1631 και ολοκληρώθηκε το 1653. Αυτό το όμορφο μαυσωλείο από πάλλευκο μάρμαρο χρειάστηκε 22 χρόνια και 22.000 εργάτες για να χτιστεί και έχει ταυτιστεί όχι μόνο με την πόλη αλλά και με την χώρα ολόκληρη. Αργότερα θα επισκεφτούμε το Κάστρο της Άγκρα, κατασκευασμένο από ψαμμίτη και χτισμένο από τον αυτοκράτορα των Moghul Άκμπαρ το 1565. Ο λαβύρινθος της βασιλικής αυλής ,το μαρμάρινο τζαμί και οι πλούσιες ιδιωτικές κάμαρες αντανακλούν το μεγαλείο της αυτοκρατορίας των Mughal. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μέσα από τις τοπικές αγορές, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα πάρουμε το τραίνο για το Τζάνσι. Εκεί θα αποβιβαστούμε και θα αναχωρήσουμε οδικώς (περίπου 16 χλμ.)για την πόλη Όρτσα .Εκεί θα επισκεφτούμε το ελκυστικό κάστρο τη πόλης , τον ναό Ram . Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη Κατζουράχο ,μια μικρή πόλη στην επαρχία Madhya Pradesh , μια διαδρομή περίπου 3 ωρών . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ μπορούμε προαιρετικά να απολαύσουμε μια τοπική παράσταση σχετικά με την ερωτική κληρονομιά της περιοχής . Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης . Θα επισκεφτούμε τους διάσημους ναούς που κατασκευάστηκαν την περίοδο 950 – 1050 μ.Χ. Είναι δυο ειδών ναοί , οι δυτικοί (Ταντρικοί – Ινδουιστικοί) και οι ανατολικοί (Τζαϊνιστικοί) . Εκτός από την περίφημη αρχιτεκτονική τους , θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον τα γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους των ναών και αναπαριστούν θείες και ανθρώπινες φιγούρες σε αισθησιακές στάσεις . Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στων χώρο θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στο αεροσκάφος για την πτήση μας προς το Βαρανάσι . Άφιξη στο Βαρανάσι-μια πόλη ορόσημο για το παρελθόν της και το παρόν της, επίσης γνωστή για τα μεταξένια σάρι και τους πάνω από 100 ναούς της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση μας σε κάποιους ναούς της περιοχής Durga , Kashi Vishwanath temples και θα απολαύσουμε την βόλτα μας με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) . Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε μία μεγαλειώδης ιερή τελετή Aarti ένα «υπέρλαμπρο» θέαμα στο Dashashwamedh Ghat . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πολύ νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε για την βαρκάδα στον ποταμό Γάγγη .Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθεί κανείς τον ποταμό είναι την αυγή, όταν οι προσκυνητές βαπτίζονται ευλαβικά στα ιερά νερά. Το πιο γνωστό Ghat είναι το Dasaswamedth Ghat απ’ όπου αρχίζει και η ξενάγηση. Απολαμβάνετε την βαρκάδα παρατηρώντας τους πιστούς στα Ghats-οι γυναίκες λούζονται ήσυχα, φορώντας τα σάρι, οι νέοι δοκιμάζουν στάσεις γιόγκα και οι ιερείς του Βράχμα προσεύχονται για όλους. Υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε και τα καιόμενα Ghats που είναι μέρη αποτέφρωσης των νεκρών. Στην συνέχεια ακολουθεί πρωινό και αργότερα αναχώρηση για την επόμενη ξενάγηση όπου θα κατευθυνθούμε δεκατρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βαρανάσι προς την θαμμένη πόλη του Sarnath, έναν άγιο τόπο για τους βουδιστές όπως το Βαρανάσι για τους ινδουιστές. Ο Βούδας, έχοντας φτάσει την πνευματική φώτιση στο Bodhgaya, ήρθε στο Sarnath να διαδώσει το μήνυμά του ,το δρόμο προς τη νιρβάνα. Αργότερα ο μεγάλος βουδιστής αυτοκράτορας Ashoka ,έχτισε εκπληκτικές στούπες και μοναστήρια στο Sarnath. Μέχρι και σήμερα είναι ορατά τα απομεινάρια ενός βουδιστικού μοναστηριού .Επίσης ένα όμορφο μουσείο στεγάζει μια απίθανη συλλογή βουδιστικής τέχνης και γλυπτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Δελχί. Άφιξη στο Δελχί. Στην πραγματικότητα το Δελχί χωρίζεται σε δυο πόλεις , το Παλιό και το Νέο Δελχί οι οποίες συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά . Και το Παλιό και το Νέο Δελχί προκαλεί γοητεία στους ταξιδιώτες. Ανακαλύψτε τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και αντιμετωπίστε με σεβασμό τους κατοίκους καθώς προχωράτε στα μικρά σοκάκια της παλιάς πόλης, ενώ το μοντέρνο και πολυτελές Νέο Δελχί προσφέρει όλες τις μοντέρνες ανέσεις των σύγχρονων μεγάλων πόλεων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση . Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση μας στο Παλιό Δελχί . Θα επισκεφτούμε το τζαμί Jama το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Ινδίας , που χτίστηκε το 1650μ.Χ. Η ξενάγηση του Παλαιού Δελχί περιλαμβάνει πέρασμα έξω από το Κόκκινο Φρούριο(Red Fort), που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Shah Jahan, δημιουργό του Ταζ Μαχάλ. Επίσης θα επισκεφτούμε το Raj Ghat, τόπο αποτέφρωσης του Mahatma Gandhi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Σήμερα θα απολαύσουμε την ξενάγηση μας στο Νέο Δελχί . Πρώτος σταθμός μας Το Qutab Minar, ο εντυπωσιακός μεσαιωνικός πύργος της νίκης, χτίστηκε κατά τη δυναστεία των σκλάβων και έχει ύψος 73μ. Εντός του συγκροτήματος, ανάμεσα στα ερείπια του τεμένους Quwat-ul-Islam βρίσκεται ο πυλώνας σιδήρου όπου πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχει σκουριάσει για πάνω από 1500 χρόνια. Στο τέλος της ξενάγησης μας θα επισκεφτούμε εταιρία χειροποίητων χαλιών, θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα χαλιά ,οι πασμίνες και διάφορα άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού . Άφιξη στην Αθήνα .

Δελχί

Το Δελχί είναι η μεγαλύτερη μητρόπολη στην Ινδία από άποψη έκτασης και δεύτερη μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού, μετά το Μουμπάι. Είναι η όγδοη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου με 16,7 εκατομμύρια κατοίκους. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης (Μητροπολιτική Περιοχή Πρωτευούσης) κατοικούν 21.753.486 άνθρωποι και ήταν η μεγαλύτερη της Ινδίας. Το όνομα Δελχί χρησιμοποιείται τόσο για τη μητρόπολη, όσο και την πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί, το οποίο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό του Δελχί. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τζάμνα, παραπόταμου του Γάγγη. Το Δελχί, αν και ομόσπονδη περιοχή, μοιάζει περισσότερο με πολιτεία, καθώς έχει δική του νομοθεσία, δικαστική αρχή και υπουργικό συμβούλιο στο οποίο άρχει ο πρωθυπουργός του Δελχί. Το Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας διοικείται τόσο από την κυβέρνηση της Ινδίας, όσο και από την κυβέρνηση του Δελχί.

Η πόλη έχει μακραίωνη ιστορία, καθώς κατοικείται από τη δεύτερη χιλιετία προ Χριστού. Η πόλη ήταν γνωστή στους Άραβες και τους Πέρσες για τη μεγαλοπρέπειά της. Ήταν πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας Μουγκάλ. Η πόλη κατελήφθη το 1803 υπό των Άγγλων. Οι Άγγλοι διατήρησαν στην εξουσία το Μεγάλο Μογγόλο, ο οποίος ήταν κατ’ όνομα αρχηγός της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Μογγόλου μέχρι το 1857, οπότε και οι Ινδοί επαναστάτησαν και έσφαξαν τους χριστιανούς κατοίκους και κατέστρεψαν μέρος της πόλης. Οι Άγγλοι κατάφεραν να ανακαταλάβουν την πόλη και την ανακατασκεύασαν. Το 1877, η βασίλισσα Βικτωρία στέφθηκε αυτοκράτειρα των Ινδιών στο Δελχί. Διάλεξε την πόλη εξαιτίας της μακραίωνης ιστορίας της. Το 1911 άρχισε η ανοικοδόμηση του Νέου ή αυτοκρατορικού Δελχί, αλλά διακόπηκε εξαιτίας του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η πόλη τελικά ολοκληρώθηκε το 1926.

Την πόλη εξυπηρετείται το αεροδρόμιο «Ίντιρα Γκάντι» και σε αυτή λειτουργεί μετρό.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Άγκρα

H Άγκρα ειναι πόλη της Βόρειας Ινδίας, στην πολιτεία Ούταρ Πραντές. Βρίσκεται στην πεδιάδα του Γάγγη και ιδρύθηκε το 16ο αι. από μουσουλμάνους κατακτητές.

Βρίσκεται σε εμπορικό σταυροδρόμι μεταξύ των ομόσπονδων πολιτειών Ούταρ Πραντές και Ράτζασταν και γρήγορα αναπτύχθηκε σε οικονομικό κέντρο. Το 1996 είχε 955.000 κατοίκους). Η πόλη είναι από τις πιο όμορφες της Ινδίας με πολλά ενδιαφέροντα μνημεία, όπως ένα παλιό φρούριο, το Τζαχαγκίν Μαχάλ (το τζαμί των Μαργαριταριών) και το Τατζ Μαχάλ, οικοδόμημα του 17ου αι., ένα από τα αριστουργήματα της μουσουλμανικής τέχνης.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Τζαϊπούρ

Η πόλη Τζαϊπούρ προφορά , είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Ρατζαστάν στην Ινδία. Ιδρύθηκε το 1727 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σίνγχ ΙΙ από τον οποίο πήρε το όνομα η πόλη. Η πόλη σήμερα έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια πληθυσμό και είναι γνωστή και ως η Ροζ πόλη.

Ροζ πόλη

Ο χαρακτηρισμός της πόλης ως η Ροζ πόλη οφείλεται στο ροζωπό χρώμα που είναι βαμμένα τα κτήρια στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον λόγο που η πόλη έχει αυτό το χρώμα. Σύμφωνα με μια θεωρία η πόλη βάφτηκε από αυτό το χρώμα από τον Μαχαραγιά Τζάι Σίνγχ ΙΙ για τιμηθεί ο ινδουιστικός θεός Σίβας του οποίου θεωρείται ότι είναι το αγαπημένο χρώμα. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία ο Μαχαραγιάς Τζάι Σίνγχ χρησιμοποίησε το χρώμα αυτό για να μιμηθεί το χρώμα των παλατιών που είχαν οι Μουγκάλ αυτοκράτορες. Μια θεωρία που υποστηρίχθηκε από τους Βρετανούς, είναι ότι η πόλη βάφτηκε στο χρώμα αυτό ως ένδειξη τιμής στην επίσκεψη του Βρετανού πρίγκιπα Εντουάρδου VII το 1876. Η πόλη βάφτηκε στο χρώμα αυτό το 2000 όταν εν όψη της επίσκεψης του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Από τη Βικιπαίδεια

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Βαρανάσι

Tο Βαρανάσι, επίσης γνωστό και ως Μπενάρες είναι μία πόλη δύο εκατομυρίων κατοίκων, κτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Γάγγη, στο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές. Η πόλη, θεωρείται ιερή από τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές, και τους Τζαϊνιστές, ενώ πρόκειται για μία από της παλαιότερες συνεχόμενα κατοικημένες πόλεις στην Ιστορία.

Η καθημερινότητα και ο πολιτισμός στο Βαρανάσι είναι στενά συνδεδεμένα με τον ποταμό Γάγγη και τη θρησκευτική του σημασία. Η πόλη, εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει υπάρξει πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της βόρειας Ινδίας. Πολλοί διάσημοι Ινδοί φιλόσοφοι, ποιητές, συγγραφείς και μουσικοί έζησαν εκεί, μέχρι και τις μέρες μας. Στο Βαρανάσι κήρυξε για πρώτη φορά ο Σιντάρτα Γκαουτάμα.

Στο Βαρανάσι, βρίσκεται η έδρα του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Ινδίας, Banaras Hindu University. Οι κάτοικοι της πόλης ομιλούν μία διάλεκτο των Χίντι. Προσωνύμια που αναφέρονται στην πόλη είναι: “πόλη των ναών”, “η ιερή πόλη της Ινδίας”, “η θρησκευτική πρωτεύουσα της Ινδίας”, “η πόλη των φώτων”, “η πόλη της μάθησης” και “η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδίας”.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουαίην έγραψε για την πόλη: “Το Μπενάρες είναι παλαιότερο από την ιστορία, παλαιότερο από την παράδοση, παλαιότερο ακόμα και από τον μύθο, και φαίνεται δύο φορές πιο παλιό από όλα αυτά μαζί”.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Ινδία

Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας  είναι χώρα στη νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 τ.χλμ..[5] Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν, Νεπάλ, βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της Βεγγάλης.

Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Πτήσεις

emirates_logo3

 

EK 510  ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΔΕΛΧΙ         0430 0910 

EK 513  ΝΤΟΥΜΠΑΪ  ΔΕΛΧΙ        0410 0630 

EK 105  ΔΕΛΧΙ ΑΘΗΝΑ                0950 1315 

 

GF  42     ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΧΡΕΪΝ       1415  1905  

GF 130   ΜΠΑΧΡΕΪΝ  ΔΕΛΧΙ          2240  0440+1

GF 131   ΜΠΑΧΡΕΪΝ  ΔΕΛΧΙ          0540  0745  

GF  41    ΜΠΑΧΡΕΪΝ   ΑΘΗΝΑ      0935  1330  

 

QR 204    ΑΘΗΝΑ ΝΤΟΧΑ     1240  1750  

QR 570    ΝΤΟΧΑ ΔΕΛΧΙ        0225  0825  

QR 571    ΔΕΛΧΙ ΝΤΟΧΑ        0945  1135  

QR 211    ΝΤΟΧΑ ΑΘΗΝΑ    1500  1910   

Επιλογή Κράτησης Εσωτερικών Πτήσεων & Business Class:

Υπαρχει δυνατοτητα κρατησης εσωτερικων αεροπορικων εισιτήριων μετ’ επιστροφής με Aegean ή Ολυμπιακη για αναχωρήσεις από Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Χίο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κω, καβάλα, Μυτιλήνη, ρόδο, Θεσσαλονίκη καθως και διακεκριμενης (business) θεσης για τις μακρινες πτησεις. Για περισσοτερες πληροφοριες και τιμες επικοινωνηστε με το τμημα πωλησεων.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Ξενοδοχεία

Τζαϊπούρ: Holiday Inn Central ή παρόμοιο
Άγκρα: Radisson Agra ή παρόμοιο
Κατζουράχο: Ramada Hotel Khajuraho ή παρόμοιο
Βαρανάσι: Tag Ganges Varanasi ή παρόμοιο
Δελχί: ITC Welcome ή παρόμοιο

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:

Διαφορά Μονοκλίνου:

*Εκτός των αναγραφομένων ημερομηνιών αναχώρησης η τιμή διαμορφώνεται κατόπιν ζήτησης.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Οι τιμές εμφανίζονται ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ! 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways ή με την Etihad Airways ή με την Emirates ή με την Guf Air

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με εσωτερική αεροπορική εταιρεία

Εισιτήρια Executive class με το τραίνο για την διαδρομή Agra – Jhansi

2 διανυκτερεύσεις  Τζαιπούρ

2 διανυκτερεύσεις  Άγκρα

1 διανυκτέρευση  Κατζουράχο

2 διανυκτερεύσεις  Βαρανάσι

2 διανυκτερεύσεις  Δελχί

Ημιδιατροφή καθημερινά όσες και οι διανυκτερεύσεις

Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

Ξεναγήσεις / Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί

Ελληνόφωνος αρχηγός/ συνοδός

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, αχθοφορικά , φιλοδωρήματα 695€

Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Βίζα Ινδίας / 52 euro ανά άτομο (δείτε παρακάτω πληροφορίες) 

Σημειώσεις:

 1. Στις ομαδικές εκδρομές χρειάζεται ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων για να πραγματοποιηθεί στην αναγραφόμενη τιμή.
 2. Στην περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) υπάρχει επιβάρυνση 100 euro ανά άτομο)
 3. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με συγκεκριμένη τιμή δολαρίου 1,30. Οποιαδήποτε συναλλαγματική διάφορα επιβαρύνεται ο πελάτης.
 4. Το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις είναι ενδεικτικά και μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.
 5. Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση.
 6. Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί και αντίστροφα.

Επιλογή Κράτησης Εσωτερικών Πτήσεων & Business Class:

Υπαρχει δυνατοτητα κρατησης εσωτερικων αεροπορικων εισιτήριων μετ’ επιστροφής με Aegean ή Ολυμπιακη για αναχωρήσεις από Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Χίο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κω, καβάλα, Μυτιλήνη, ρόδο, Θεσσαλονίκη καθως και διακεκριμενης (business) θεσης για τις μακρινες πτησεις. Για περισσοτερες πληροφοριες και τιμες επικοινωνηστε με το τμημα πωλησεων.

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!

Την τουριστική βίζα την αναλαμβάνουμε να την εκδώσουμε εμείς για Ελληνικά διαβατήρια (είναι e visa τουριστική και εκδίδεται on line) .

-Απαραίτητη 6μηνη ισχύ στα διαβατήρια .

https://indianvisaonline.gov.in/visa/info1.jsp

Το υπουργείο εξωτερικών της Ινδίας με απόφαση του για την χορήγηση βίζας ζητά:
-Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ & με τουλάχιστον 2 κενές σελίδες για τις σφραγίδες θεωρήσεων άφιξης/ αναχώρησης .

- Μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο

- Θα σας ζητήσουμε κάποιες πληροφορίες για να συμπληρώσουμε για εσάς την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση βίζας https://indianvisaonline.gov.in/visa/indianVisaReg.jsp

- Από την ανωτέρω διαδικασία εξαιρούνται παιδιά κάτω των 12 ετών & ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, όπου μπορούμε να κινήσουμε εμείς τις διαδικασίες έκδοσης της βίζας χωρίς να απαιτείται η παρουσία τους στην πρεσβεία.

Εταιρία : Τουρισμού - Ταξιδιών Cel Tours Α.Ε.
Ιστοσελίδα :
Σύνολο αξιολογήσεων από : All Reviews  5 out of 5 , 124 ψήφοι , 125 reviews
Το καλύτερο γραφείο είστε  
27/12/2019  
Author Picture

Το καλύτερο γραφείο είστε πάντα εξυπηρετικοί και μας βοηθάτε! Αλέξανδρε σε ευχαριστούμε για την ευγένεια και την βοήθεια σου! Ευχαριστούμε πολύ!

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ  
26/12/2019  
Author Picture

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. Β.Δ.

Το υπέροχο ταξίδι που μας έφτιαξες!  
23/08/2019   Βόρεια Ταίλάνδη - Φιλιππίνες   
Author Picture

Αλέξανδρε σου γράφω για να σε ευχαριστήσω εκ μέρους της ομάδας μας για το υπέροχο ταξίδι που μας έφτιαξες στην κάθε λεπτομέρεια του , παρ´ότι γνωρίζουμε ´´ότι δεν ´´είμαστε και οι πιο εύκολοι ταξιδιώτες ! Να σαι καλά και σύντομα στο επόμενο ! Φιλιά!

Ολα ηταν υπεροχα και περασαμε πολυ ομορφα  
20/09/2018  
Author Picture

Καλημέρα Αλέξανδρε. Ολα ηταν υπεροχα και περασαμε πολυ ομορφα. Αν ο καιρος ηταν καλυτερος θα ηταν ακομα πιο ομορφα. Αν και δε μας χαλασε τοσο και συνεχιζαμε απτοητοι τις διαδρομες και τις εκδρομες μας εμεις.

Το γραφείο σας μας έβγαλε εμπιστοσύνη καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού μας  
20/09/2018  
Author Picture

Αλέξανδρε καλημέρα
Το ταξίδι ήταν τέλειο τα ξενοδοχεία αρκετά καλά και η διαμονή μας σε Πουκετ και Μπανγκοκ αντίστοιχα ήταν κάτι παραπάνω από τέλεια!
Το γραφείο σας μας έβγαλε εμπιστοσύνη καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού μας.
Οι μεταφορές έγιναν όλες με απόλυτη ακρίβεια!
Θα χαρούμε να συνεργαστούμε ξανά σε ένα νέο μας ταξίδι!
Αλέξανδρε επαγγελματίας σε όλα σου!
Σε ευχαριστούμε πολύ!

Δείτε όλες τις αξιολογήσεις μας

 

Γράψτε – αξιολογήστε και εσείς την εμπειρία σας με την Cel Tours

Το emails σας ΔΕΝ δημοσιεύεται


Verification Captcha
* Απαιτείται

Ταξίδι: Δελχί – Άγκρα – Τζαϊπούρ – Κατζουράχο – Βαρανάσι Κλασσική Ινδία 11 ημέρες ομαδικό ταξίδι
Διάρκεια: 11 ημέρες
Τοποθεσία: Ασία – Asia, Ινδία – India, Δελχί – Delhi, Άγκρα – Agra, Τζαϊπούρ – Jaipur, Βαρανάσι – Varanasi

*Εκτός των αναγραφομένων ημερομηνιών αναχώρησης η τιμή διαμορφώνεται κατόπιν ζήτησης.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways ή με την Etihad Airways ή με την Emirates ή με την Guf Air

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με εσωτερική αεροπορική εταιρεία

Εισιτήρια Executive class με το τραίνο για την διαδρομή Agra – Jhansi

2 διανυκτερεύσεις  Τζαιπούρ

2 διανυκτερεύσεις  Άγκρα

1 διανυκτέρευση  Κατζουράχο

2 διανυκτερεύσεις  Βαρανάσι

2 διανυκτερεύσεις  Δελχί

Ημιδιατροφή καθημερινά όσες και οι διανυκτερεύσεις

Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

Ξεναγήσεις / Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί

Ελληνόφωνος αρχηγός/ συνοδός

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, αχθοφορικά , φιλοδωρήματα 695€

Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Βίζα Ινδίας / 52 euro ανά άτομο (δείτε παρακάτω πληροφορίες) 

Σας αρέσει αυτό το ταξίδι μας;!
Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας μήνυμα παρακάτω και σύντομα θα έχετε νέα μας.
down-arrow-orange

Το όνομα σας (*):

Το επώνυμο σας (*):

Το email σας (*):

Το τηλέφωνο σας:

Ημερομηνία Άφιξης:    

Ενήλικοι (*):    Aνήλικοι:  

Το μήνυμά σας:

Να με ενημερώνετε για τα ταξίδια σας μέσω:email  &Έντυπα

Με την αποστολή αυτού του μηνύματος αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής, την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και τους Όρους Χρήσης του ιστότοπου cel.gr.(*) Υποχρεωτικά πεδία

Τηλ.: 21036110072103647843210363248021036290822103642861
FAX: 2103610924
Kεντρικά γραφεία της Cel Tours: Σόλωνος 45 & Ομήρου 4ος όροφος
Τ.Κ:10672 Κολωνάκι – Αθήνα

Βρείτε μας στον χάρτη

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 18:00

Ταξίδια σε αυτόν τον προορισμό

 • Δελχί – Άγκρα – Τζαϊπούρ Ινδία 8 ημέρες ομαδικό ταξίδι

  Διάρκεια : 8 ημέρες
  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways ή με την Etihad Airways ή με Turkish Airlines * 2 διανυκτερεύσεις Δελχί * 2 διανυκτέρευση Αγκρα * 2 διανυκτερεύσεις Τζαιπούρ * Πρωινό και ένα γεύμα / δείπνο καθημερινά * Ξεναγήσεις / Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα * Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί * Ελληνόφωνος αρχηγός * Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Προτεινόμενα Ταξίδια

30 χρόνια τώρα σας προσφέρουμε ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς , για διακοπές , χαλάρωση και γαμήλια εξωτικά ταξίδια , ατομικά και ομαδικά στις οικονομικότερες τιμές!