agio pneuma button

kalokairi button

mme button

Κρουαζιέρες

 

Ταξίδια ανά Χώρα

Ταξίδια ανά πόλη

galiko kolegio

 

Θέλω να με ενημερώνετε για τις σούπερ προσφορές σας
Καμπότζη
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 181.035τ.χλμ.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ:14.071.000κατ.
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Πνομ-Πενχ.
ΘΡΗΣΚΕΙΑ: βουδισμός.
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: Λαϊκή Δημοκρατία από το 1979. Το 1991, με το σύμφωνο μεταξύ των εμπόλεμων φατριών, έγινε η αρχή μιας συντακτικής συνέλευσης.

Κλίμα:

Τροπικό κλίμα με ζέστη και υγρασία.

Διαβατήρια:

Είναι απαραίτητο, το διαβατήριο να μη λήγει για τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη Καμπότζη, καθώς και βίζα που θα προμηθευτείτε μέσω του γραφείου μας μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ημέρα αίτησης.

 

Υγεία:

Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα, καλό όμως θα είναι να έχετε μαζί σας προσωπικά φάρμακα.

Νόμισμα:

Επίσημο νόμισμα είναι το Riel,: ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 € = 4.000 ΚΗR όμως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας άνετα με αμερικάνικα δολάρια

 

Γλώσσα:

Επίσημη γλώσσα είναι η Χμέρ όμως μπορείτε να συνεννοηθείτε και με την Αγγλική στις μεγάλες πόλεις.

Ώρα:

Η διαφορά ώρας Ελλάδας - Καμπότζη είναι +5 ώρες τον χειμώνα και + 4 ώρες το καλοκαίρι.

Ρεύμα:

Στη Καμπότζη υπάρχει ρεύμα 110 και 220 βολτ. Ελέγχετε πάντα τη τάση που υπάρχει και χρησιμοποιείτε όταν χρειάζεται μετατροπέα ρεύματος.

 

 

Επικοινωνίες

Εάν πάρετε μαζί σας κινητό, θα πρέπει να ενημερωθείτε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε, ένα το δίκτυο της σας καλύπτει στον προορισμό αυτό. Παρόλα αυτά στην ύπαιθρο τα κινητα τηλέφωνα δεν λειτουργούν

 

Check in – check out ξενοδοχείων

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς οι οποίοι εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο, σας ενημερώνουμε ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του check in δίνονται μετά τις 14.00 το μεσημέρι ενώ κατά τη διάρκεια του check out παραδίδονται πριν τις 12.00 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που επιθυμείτε late check out (18.00) θα πρέπει να το ζητήσετε από το ξενοδοχείο για να σας ενημερώσουν για την επιβάρυνση που χρεώνουν.

 

Ασφάλιση διαβατηρίων και χρημάτων

Αν και πρόκειται για ένα πολύ ασφαλή προορισμό, καλό θα ήταν να μην μεταφέρετε επάνω σας μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά ούτε και το διαβατήριο σας. Να χρησιμοποιείτε τις θυρίδες ασφαλείας που διαθέτουν τα ξενοδοχεία σας είτε μέσα στο δωμάτιο είτε στη ρεσεψιόν. Παρόλα αυτά τα τιμαλφη πρέπει να φυλάσονται κάτω από τον ιματισμό σας.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η Καμπότζη είναι χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας που συνορεύει βόρεια με την Ταϋλάνδη και το Λάος, δυτικά και το Βιετνάμ, ενώ νότιο-ανατολικά βρέχεται από τον κόλπο του Σιάμ
.
Το κλίμα της είναι έντονα επηρεασμένο από τους μουσώνες: έντονες καλοκαιρινές βροχοπτώσεις και ανάλογη ξηρασία το χειμώνα, μέτριες ετήσιες θερμοκρασίες 25-28ο C. Βασικοί πόροι τα αγροτικά (ρύζι, καλαμπόκι, βαμβάκι) και τα δασικά προϊόντα (πολύτιμη ξυλεία, καουτσούκ) ενώ οι κάτοικοι ασχολούνται και με την αλιεία στο λιμναίο λεκανοπέδιο του Τονκλέ Σαπ.
Από την αρχαιότητα κατοικούσαν οι Κχμερ, που είχαν αποκτήσει μεγάλη φήμη και πολιτική δύναμη ανάμεσα στον 9ο και το 12ο αι.. Από το 1863 που ήταν γαλλικό προτεκτοράτο, ανέκτησε την ανεξαρτησία της το 1947 και αναγνωρίστηκε σαν αυτόνομο κράτος στην περιοχή της Ομοσπονδίας της Ινδοκίνας το 1949. Απέκτησε απόλυτη εξουσία το 1953. Ο παραδοσιακός φιλοαμερικάνικος προσανατολισμός της Καμπότζη υπέστη αναθεώρηση το 1962 ( διάσκεψη της Γενεύης στο Λάος), όταν ο Σιχανούκ, που ήταν στην εξουσία από το 1955, πλησίασε προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Το 1970 το φιλοαμερικάνικο Πραξικόπημα του στρατηγού Λον Νολ ανέτρεψε το Σιχανούκ και εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα το 1975 με την υποστήριξη των φιλοκινέζων Κόκκινων Κχμερ (μετά την αποχώρηση των Η.Π.Α. από την Ινδοκίνα), ο Σιχανούκ αποπέμφθηκε από εκείνους που, κάτω από την καθοδήγηση του Πολ Ποτ, δημιούργησαν ένα καθεστώς φόβου και ξεκίνησαν διαμάχη με το Βιετνάμ. Η εισβολή του Βιετνάμ το 1979 επέφερε την ανατροπή του Πολ Ποτ και οδήγησε στη δημιουργία μιας φιλοσοβιετικής κυβέρνησης με επικεφαλή τον Χενγκ Σαμρίν, αντίπαλο από τον ανταρτοπόλεμο των οπαδών του Σιχανούκ και των Κόκκινων Κχμερ, οι οποίοι δημιούργησαν μαζί μια κυβέρνηση στην εξορία. Η αποχώρηση των Βιετναμέζων από την Καμπότζη το 1988-1990 άνοιξε τον δρόμο για την έναρξη ενός κοινωνικού πολέμου ανάμεσα στις διάφορες καμποτζιανές φατρίες, που το 1991 συμφώνησαν για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών υπό την διεύθυνση ενός Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο προέδρευε ο Σιχανούκ και του ελέγχου του Ο.Η.Ε. Οι εκλογές για τη συντακτική Συνέλευση διεξήχθησαν το Μάιο του 1993, παρά το μποϊκοτάζ των Κόκκινων Κχμερ, που ελέγχουνε στρατιωτικά ορισμένες περιοχές.
Η συντακτική Συνέλευση εξέλεξε τον Σιχανούκ αρχηγό του Κράτους και το 1994 οι Κόκκινοι Κχμερ έγιναν παράνομοι.
Η πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ, διατηρεί αναμφισβήτητα μια γοητεία παρά το ταραχώδες και συχνά βίαιο παρελθόν της. Η αρχιτεκτονική της αποικίας δημιουργεί ένα ελκυστικό σκηνικό στα δρομάκια με τις καφετέρειες και στις ακτές του ποταμού - ένα ιδιαίτερα ζωηρό μέρος της πόλης την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ.
Πέραν όμως της γραφικής πρωτεύουσας, το σύμπλεγμα ναών του Ανκορ Βατ είναι πραγματικά ένα από τα αξιοθέατα που δεν θα πρέπει κανείς να παραλείξει. Είναι ένα μαγευτικό οικοδόμημα που έχει αφήσει εποχή. Μαζί με αυτό, το Άνκορ Θόμ, το Μπαντέυ Σάμπρ, το Μπαγιόν αλλά και το εθνικό μουσείο είναι χαρακτηριστικά αξιοθέατα αυτής της χώρας.